Börjar friskna till här…

Jag har den senaste veckan brottats med ytterligare en förkylning och i söndags tog den hem vinsten och jag hamnade i säng med feber och världens gosigaste hosta *hrfm*

Nu har jag däremot fotat och ska redovisa vad jag har pysslat med innan jag blev sjuk..

I have struggled the past week with yet another cold and on Sunday the cold won and I ended up in bed with fever and cough…
Now, however, I photographed and will report what I have been busy with before I got sick…

57e0b-image1
Jag hittade ett mönster för korsstygn och försökte mig på att virka det med fasta maskor, det blev inte alls bra kan jag säga. Däremot hasade jag fram kroknålen och krokade själva mönstret och virkade sedan på en kant, det blev genast mycket bättre. Ännu bättre hade det blivit om jag inte räknat fel på månens näsa och den blev så smal över näspartiet, men jag är nöjd med hur den blev!

Hur man byter färg när man krokar [Film på Youtube], det allra viktigaste är att korsa trådarna på baksidan. Jag hoppade aldrig mer än 4 ”rutor/maskor” utan använde då istället små nystan på någon meters längd, de räckte långt. Blev iofs en hel del trådar att fästa på baksidan men det var det värt. Jag funderar på att virka en helt svart baksida till filten men jag tror det blir alldeles för tjockt då…

Garn/yarn: Novita Helen
Virknål/kroknål/hook: 5 mm (H)
Mönster/pattern: Improviserat

I found a pattern for cross stitch and I tried to crochet with single crochets, it was not good at all I can say. However, I found my tunisian crochet hookand crocheted the pattern with tunisian crochet and then crocheted a border, it immediately became much better. Even better if I didn’t miscalculated on the moon and the nose was so narrow, but I am happy with how it ended up!

* * * * * * *

Fick en beställning på en VW-bubbla.

Garn/Yarn: Carolina (dubbelt)
Virknål/hook: 5 mm (H)
Mönster/Pattern: Mitt eget

 

An order for a beetlebuggy

 

 

* * * * * * *

Här är ytterligare en filt som jag har gjort, började mest för att jag ville göra slut på garnet, hade 10 nystan Tilda Multi som jag inte visste vad jag skulle göra med, så jag började på en snäckfilt.
Dock blev resultet helt underbart! Kanske inte världens vackraste filt men den är jättemjuk och härlig för en liten bebis!

Garn/Yarn: Tilda Multi
Virknål/hook: 3,5 mm
Mönster/pattern: improviserat

25942-bild3

Here is another blanket that I’ve done, started mostly because I wanted to use the yarn, had 10 skeins of Tilda Multi that I did not know what to do with, so I started a shellblanket.
However, the result was absolutely wonderful! Maybe not the most beautiful blanket but it is very soft and wonderful for a baby!

7 thoughts on “Börjar friskna till här…

  1. Så fin den krokade månen är.. Hur gör du när du krokar in mönster. När byter du färg och låter du garnet löpa med på baksidan?

    Gilla

  2. Jättefina saker, som vanligt. Månen är fantastisk! Jag har försökt virka mönster, men tycker precis som du att det inte blir jättebra. Krokning har jag aldrig försökt mig på, men resultatet blir ju strålande. Det måste jag lära mig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s