Lillebrors första filt är klar

Eftersom jag fick ge upp idéerna om att ha en rosa filt (Nåja, svepskäl till att virka nya filtar så klart!) eftersom det inte var någon lillasyster i magen så har jag nu blivit klar med en filt som jag virkade blommor och satte på.

Nu är jag inte så förtjust i garnet men det är tungt och skapat den tyngdkänsla många bebisar gillar, samtidigt som jag tror att den värmer när det behövs och svalkar när det är varmt.

Det är en lite annorlunda gallerfilt tycker jag.

Garn/Yarn: Drops Muskat (4 vita, 1 blå)
Virknål/Hook: 4 mm – G
Mönster/Pattern: From my head…

Since I had to give up the idea of having a pink blanket (well, excuse to crochet new blankets of course!) Because there was no babysister in my tummy, I have now completed a blanket that I crocheted flowers and put on.

Now I’m not so fond of the yarn but it is heavy and creates the sensation of heaviness many babies like, I think it will keep little brother warm when needed and cool in warm weather.

It is a little different cellular blanket, I think.

Annonser

11 thoughts on “Lillebrors första filt är klar

 1. Åh vad fin deN blev! Vad är det du inte gillar med muskat? Stod och klämde på det i garnaffären häromdagen och funderade på vad man skulle kunna göra av det.

  Gilla

 2. Tack, jag har själv gjort signatur-nyckelringar i ungefär samma storlek och har fått förfrågan vad dem kostar. Tycker att det är svårt att sätta pris. Har du några knep och tips tas dem gärna emot.

  Mvh
  Angelica

  Gilla

 3. Gud va fin denna filten är! Du har möjligtvis inte mönstret på gallerfilt, är inte så hajj på detta med virkning ännu? =) Köper det självklart om du vill de =)

  Gilla

 4. Hej,
  när jag var betydligt yngre än jag är idag och min farmor fortfarande levde så lärde hon mig att virka grytlappar med exakt den kanten du har gjort på filten. Tyvärr minns jag inte alls hur man gör kanten och har letat förgäves. Gissa om jag blev glad när jag såg att du gjort den här! Frågan är då HUR? Tacksam för all hjälp.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s