Beskrivning på filt/sjalkant


Någon eftersökte mönstret på sjalen jag gjorde till en kompis, mönstret i orginal är här och jag har bara tagit varv 5-7 och det har blivit många fina kanter på filtar och sjalar.

Här kommer första delen av mönstret. Den här delen kan man ta med om man virkar kanten på en filt till exempel. Ska man virka kanten på en sjal eller barnfilt så kanske man ska hoppa över den här delen och gå direkt på delen nedan.
[1] Fasta maskor runt kanten i färg-1.
[2] Färg-2, fasta maskor runt kanten.
[3] Färg-1, *en ”popcornmaska”/puffmaska, hoppa över en maska, gör 2 luftmaskor* upprepa runt kanten.
(popcorn gör du genom att hämta upp tråden genom samma maska tills du har 6 loopar på nålen, då drar du igenom tråden genom alla looparna och gör en fast maska)
[4] Färg-2, fasta maskor runt kanten.
Om man kör första delen också så byter man här till färg-1 och så fortsätter man här nedan.

[1] Fasta maskor runt kanten.
[2] En fast maska runt kanten, 3 luftmaskor, hoppa över 2 maskor och fäst luftmaskkedjan i 3:e maskan med en fast maska. upprepa varvet runt.
[3] Med smygmaska fäster du i första luftmaskbågen, och gör en luftmaska. Gör en fastmaska i samma luftmaskbåge och gör *5 luftmaskor, fäst bågen i nästa luftmaskbåge med en fast maska.*
[4] Med smygmaska fäster du i första luftmaskbågen, och gör en luftmaska. Gör en fastmaska i samma luftmaskbåge. *gör 6 luftmaskor och virka sedan en smygmaska i 4:e maskan från nålen (för att skapa spetsen) och virka sedan 2 luftmaskor och fäst i nästa luftmaskbåge med en fast maska*

Annonser

3 thoughts on “Beskrivning på filt/sjalkant

  1. Jag ska prova det där mönstret endera dagen. Tack också för ditt mail, har inte hunnit kolla ordentligt på det där med bakgrunder än.

    Gilla

  2. Ursäkta men förstår inte vad du menar ” tagit var 5-7 ”?? sYnd att mönstret inte var på svenska för den beskrivningen du nämner e väl bara kanten ,lr har jag fel för mej ?!Den e jättesnygg!! kram på dej !!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s